ACTIVITATS PARAL.LELES

TALLER - CONCURS

Xpréssat a l'Alterntiva 2006

 

l'Alternativa compleix un somni que persegueix des de fa temps: incloure una iniciativa que tingui a veure no solament amb l'exhibició, sinó també amb la creació i la producció. De tallers l'Alternativa ja fa anys que n'organitza (de guió, de direcció d'actors, de música de cinema...). Però per primera vegada en la història del festival, s'organitzarà un taller-concurs. Aquesta iniciativa es duu a terme conjuntament amb Avid.

Es va obrir una convocatòria a tot l'estat Espanyol d'on es van escollir 6 projectes (3 catalans i 3 de la resta de l'Estat). Tots aquests participen en:

El Seminari de Muntatge. Impartit el primer cap de setmana del festival i dirigit per Pablo Blanco, muntador professional de cinema i documental, Goya al millor editatge per "Airbag" (1997) i muntador del documental "Extranjeros de sí mismos" (2000)

El Taller de la Mostra. Obert durant els quatre dies següents, de dilluns a dijous, i supervisat per un especialista d'Avid. Els participants hauran de preparar una peça curta - un curt documental - amb una duració no superior als cinc minuts, inclosos els crèdits, que sigui una "MOSTRA" del seu projecte.

El Concurs Xpréssat. En acabar el taller, els sis curts documentals es projectaran el divendres 17 (20 hs, Hall CCCB) i competiran entre ells. Serà el públic que decidirà quin curt serà el guanyador.

Després del Festival, Avid decidirà quins projectes es queden dins la iniciativa Avidhoc, que permetrà els autors poder acabar l'obra amb la màxima qualitat tècnica sota la seva tutela.

Autors dels projectes seleccionats de Catalunya:

Nacho Martín
Adriana Toledo
José Carlos Aguilar

Autors dels projectes seleccionats de la resta de l'estat:

Ramiro Ariza
Alexis Martínez
Miguel Abad

Amb la col·laboració de Avid Technology. Més informació a AvidArena