PREMSA

Notes de premsa

 

 

13è Festival de Cinema Independent de Barcelona, l'Alternativa 2006. 10 al 18 de novembre del 2006

De l'10 al 18 de Novembre tindrà lloc el 13è Festival de Cinema Independent de Barcelona, l'Alternativa 2006. L'Alternativa tornarà a ser punt de trobada d'un públic amant del cinema independent (30.000 espectadors l'any 2005), així com de professionals del cinema independent internacional (200 acreditats). El Festival projectarà unes 400 pel·lícules (Seccions Oficials, Seccions Paral·leles i Pantalla Hall) i s'oferiran diverses Activitats Paral·leles: 3 tallers de formació (Taller de Guió, Taller de música i cinema Escoltar el Cine i Taller-concurs de curts documentals Xpressa't a l'Alternativa 2006), 3 taules rodones (Cinema pobre vs cinema ric; Patrick Doyle, més enllà de Harry Potter, i Al voltant de Marguerite Duras), una exposició fotogràfica (Marguerite Duras de Trouville) i una lectura dramatitzada (Marguerite Duras a dues veus).

L'Alternativa comptarà amb la presència de diversos convidats, entre els quals hi ha els cineastes Theo Angelopoulos, Humberto Solás i Eyal Sivan, el compositor Patrick Doyle i els professionals Lars Gass (Fest. Oberhausen) i Sergio Benvenuto (Fest. Cine Pobre de Jibara, Cuba).

L'Alternativa 2006 tindrà lloc en 7 espais diferents: Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), Cines Alexandra, FNAC-Triangle, Institut Francès de Barcelona, seu de la Societat General d'Autors i Editors (SGAE), Casa Amèrica a Catalunya i Teatre Romea. Per primera vegada l'Alternativa ocuparà la Rambla de Catalunya, amb projeccions als Cines Alexandra.

Entre totes les Seccions Oficials competiran 65 pel·lícules de 31 països, que se seleccionen a partir d'uns 1.500 films rebuts pel Festival, valorant la seva riquesa cultural i estètica, la seva originalitat i compromís ètic. L'alternativa concedirà premis en metàl·lic per al millor film de cadascuna de les seves Seccions Oficials: Llargmetratge, Documental, Curtmetratge i Animació.

D'altra banda, a les Seccions Paral·leles podrem descobrir cineastes desconeguts al nostre país i gaudir dels films de clàssics que avui segueixen sent innovadors. Les Seccions Paral·leles de l'Alternativa 2006 són: Homenatge a Marguerite Duras; La mirada fascinada de Theo Angelopoulos; El Festival Oberhausen viatja a Barcelona; Sinèrgies de la Història: Una mirada irreductible, el cinema d'Eyal Sivan; Mirades del Sud: Humberto Solás, una escriptura pròpia; El Perro Andaluz, la música oculta; Escoles de Cinema del Món (incloent un monogràfic escola de San Antonio de los Baños de Cuba).

L'Alternativa ofereix també les sessions nocturnes de la Secció Pantalla Hall, un espai de programació interdisciplinar d'entrada lliure, per a films, presentacions i actuacions en directe.

 

* Acreditacions de premsa i informació: Cecilia Bergeret | l'Alternativa

^