Seccions Oficials

DOCUMENTALS

Films a competició

 

Alsateh Alsateh (La teulada)
de Kamal Aljafari Palestina. 63'. 35mm. 2006

Un home torna a la seva terra natal -la Palestina dels seus pares, l'actual Israel- buscant en els contorns de les vides i espais interromputs un sentit de lloc. Alsateh és una cinta que s'allunya de les estratègies pirotècniques de periodistes. L'anècdota s'eleva al nivell d'alegoria, cosa que permet traçar recorreguts i ritmes meditatius.

Dilluns 13 novembre. 18:15h. Auditori CCCB

 

Apuntes del natural Apuntes del natural (Apunts del natural)
de Pablo Romano Argentina. 52'. DVCam. 2005

Final de l'estiu i començaments de l'hivern. Dos moments en la vida d'un matrimoni, Leonor i Amparo. La seva rutina està envoltada de vaques, cavalls, pollastres, insectes, vegetació i el delta del riu Paraná. Sense paraules, el film entaula un diàleg autèntic entre els seus protagonistes, l'entorn remot i la càmera del cineasta.

Dimarts 14 novembre. 18:30 h. Auditori CCCB

 

El cerco El cerco (La tanca)
de Nacho Martín i Ricardo Íscar Espanya. 12'. 35mm. 2005

Cada any, milers de tonyines s'endinsen en el Mediterrani. La mà de l'home les assetja en un ritual de mort i sang. És la clàssica lluita entre l'home i l'animal. Però és una lluita desigual.

Dimecres 15 novembre. 18hs. Alexandra 1

 

El color de los olivos El color de los olivos (El color de les oliveres)
de Carolina Rivas Mèxic. 97'. DV. 2006

Retrat de la vida quotidiana de la família palestina Amer. Durant la construcció del mur entre Israel i el costat oest es van destruir dues habitacions de la casa, l'hivernacle i el tancat de l'aviram d'aquesta família. Malgrat tot, la família va negar-se a abandonar casa seva, per la qual cosa es va construir el mur al seu voltant. La història de la família constitueix un punt de partida des del qual podem reflectir la segregació racial, les fronteres i l'absurditat de la guerra.

Dissabte 11 novembre. 22 hs Alexandra2

 

The Devil's Miner The Devil's Miner (La mina del Diable)
de Richard Ladkini i Kief Davidson Alemanya / Estats Units.
82'. Betacam. 2005

The Devil's Miner és la història de Basilio Vargas, i el seu germà petit Bernardino, que viuen i treballen a les mines de plata de Cerro Rico de Bolívia. Gràcies a un rodatge meticulós i competent s'explica el viatge a l'infern per les profunditats de la Terra, i el coratge d'uns nens que somien a trobar plata per poder fugir d'allà i anar a l'escola.

Dimecres 15 novembre. 21:30 hs Alexandra 2

 

Distantes Distantes
de Felipe Correa, Mauricio García i Sebastián Melo Xile. 58'. DVCam. 2005

Distantes ens transporta a la remota illa Chaullín, al sud de Xile. Les vint famílies que hi viuen busquen maneres de créixer, de repartir amb justícia i de comercialitzar millor els productes del mar, dintre de les complexes regles d'un mercat cada vegada més global i competitiu.

Diumenge 12 novembre. 20hs. Alexandra 2

 

Elektryczka Elektryczka (El tren suburbà)
de Maciej Cuske Polònia. 18'. DV. 2005

Aquesta cinta és com un viatge a través de la societat russa contemporània. En un tren suburbà es troben un gran ventall de persones, situacions i maneres de fer diverses, de vegades gracioses, de vegades curioses i molt refrescants.

Dissabte 11 novembre. 18hs. Auditori CCCB

 

Mañana al mar Mañana al mar (Demà al mar)
de Inés Thomsen Espanya. 84'. 16mm. 2005

La platja de la Barceloneta a l'hivern. Les onades van i vénen, José, de prop de noranta anys, corre per la sorra i Paulina, també gran, canta boleros cubans mentre neda en les aigües glaçades. Mañana al mar és una celebració de l'edat d'or i de la passió que pot acompanyar-la, però també tracta sobre els límits de la ciutat, com a zona d'esbarjo i refugi per a una comunitat que ha descobert una meravellosa manera d'envellir.

Dimecres 15 novembre. 18hs. Alexandra 1

 

Nasiona Nasiona (Les llavors)
de Wojciech Kasperski Polònia. 27'. DV. 2005

En un llogaret situat enmig de les magnífiques muntanyes del sud de Sibèria, una família viu als afores, exclosa per la comunitat. Tenen secrets i, de mica en mica, ens veiem involucrats en un món misteriós. Es tracta de la crua realitat, per molt surrealista que aquesta sembli.

Dijous 16 novembre. 18:30 hs. Auditori CCCB

 

Un pont sur la Drina Un pont sur la Drina (Un pont sobre la Drina)
de Xavier Lukomski Bèlgica / França 18'. 35mm. 2005

Sobre la guerra de Bòsnia recordem alguns noms de ciutats, com ara Sarajevo, Bihac o Srebrenica. Però no recordem Visegrad, perquè els mitjans de comunicació occidentals mai ens en van parlar, com si no hi hagués passat res; com si Visegrad mai no hagués existit.

Dilluns 13 novembre. 18:15h. Auditori CCCB

 

Saba Saba
de Gregorio Graziosi i Theresa Menezes Brasil.16'. DVCam. 2006

El documental és una mirada tendra als avis del cineasta a casa seva, després de 75 anys de matrimoni, esperant junts, pacientment.

Dissabte 11 novembre. 18hs. Auditori CCCB

 

Strip-Tease Strip-Tease
de V. Nagy Attila Hongria. 6'. Betacam. 2005

Uns sons estranys alteren l'albada de l'Hongria rural, i amb una agilitat espectacular es transformen en una poderosa coreografia de color i plomes.

Dimarts 14 novembre. 18:30 h. Auditori CCCB

 

Views of a Retired Night Porter Views of a Retired Night Porter (Impressions d'un porter de nit jubilat)
de Andreas Horvath Àustria. 38'. DV. 2006

Andreas Horvath torna a visitar el protagonista de una pel·lícula llegendària de Kieslowski. El troba jubilat i vivint raonablement bé en un barri de Varsòvia. Les seves impressions no han canviat gaire en aquests trenta anys, si bé Polònia sí ho ha fet.

Dimarts 14 novembre. 18:30 h. Auditori CCCB

 

Voyage en sol majeur Voyage en sol majeur (Viatge en sol major)
de Georgi Lazarvski França. 54'. DVCam. 2006

Durant molt de temps, l'Aimé ha estat preparant fins a l'últim detall el seu viatge al Marroc, però la seva dona mai l'ha volgut acompanyar. Quan el seu nét l'hi porta i ho filma, l'Aimé de 91 anys redescobreix la vida i el món. El documental aconsegueix fer una mirada al passat a la vegada que res deixa d'avançar.

Dissabte 11 novembre. 18hs. Auditori CCCB

 

Soledad en el fin del mundo Soledad en el fin del mundo (Solitud a la fi del món)
de Fernando Zuber i Carlos Casas Itàlia / Argentina. 52'. Vídeo. 2005

Fins a l'últim racó de món hi ha personatges per descobrir, les històries dels quals val la pena explicar. Els tres personatges solitaris obligats a refugiar-se en el desert gelat del sud argentí del film semblen fusionar-se amb el paisatge.

Diumenge 12 novembre. 20hs. Alexandra 2

 

Yellow Box Yellow Box (La capsa groga)
de Huang Ting-Fu Taiwan. 53'. HDV. 2006

Tot el que necessites a Taiwan per engegar el teu propi negoci de nous d'areca és una noia sexi, un aparell d'alta fidelitat estèreo, un mostrador, una cadira, un mirall, una nevera i llums de neó. La parada ha d'estar situada en un carrer concorregut, per poder satisfer les necessitats dels conductors. Yellow Box explora subtilment els rituals en un negoci de nous d'areca i ens convertim en espectadors privilegiats d'una realitat única i inquietant.

Dijous 16 novembre. 18:30 hs. Auditori CCCB

^