Seccions Oficials

LLARGMETRATGES

Films a competició

 

Ceci m'est égal si demain n'arrive pas Ceci m'est égal si demain n'arrive pas (Tant me fa si demà no arriba mai)
de Guillaume Malandrin Bèlgica. 68'. 35mm. 2005

Jacques, de quaranta anys, acaba de sortir de la presó i intenta posar-se en contacte amb el seu fill, al qual amb prou feines coneix. Jacques troba a Anne, la mare, que també havia perdut el contacte amb el seu fill i la convenç per anar-se'n tots tres, en una inusual reunió familiar. L'emoció i la intensitat s'encapsulen en grans silencis, mentre tres persones que no es coneixen miren d'estimar-se.

Dijous 16 novembre. 21:45 h. Auditori CCCB

 

Monobloc Monobloc
de Luis Ortega Argentina. 83'. 35mm. 2005

Monobloc és una elegant pel·lícula sobre l'amor, la solitud i la mort, en la qual tres dones argentines comparteixen les seves vides, alcohol i moments fugaços de felicitat i tendresa un univers estrany. La pel·lícula es caracteritza per tenir una atmosfera visual en la qual els interiors hermètics guanyen més força que l'artificialitat alienígena del món exterior.

Dimecres 15 novembre. 20:30 h. Auditori CCCB

 

Friss levegö Friss levegö (Aire fresc)
de Ágnes Kocsis Hongria. 109'. 35mm. 2006

Aire fresc explora l'aparentment gran llacuna entre una mare addicta a la feina, que neteja els serveis del metro, i la seva rebel i silenciosa filla que aspira a dissenyar roba en el Budapest contemporani. Tota una exhalació de kaurismakianisme.

Dissabte 11 novembre. 20 h. Alexandra 1

 

Mutual Appreciation Mutual Appreciation (Estima mútua)
de Andrew Bujalski Estats Units. 109'. 16mm. 2005

"Si Cassavetes hagués dirigit un guió d'Eric Rohmer, el resultat semblaria i sonaria com Mutual Appreciation." Variety. Una comèdia, en gran part improvisada, sobre Alan, un roquer indie que arriba a Nova York per fer un concert, però sense membres per al seu grup. Quan no està buscant un bateria, beu i s'abstreu pensant en el seu gran amic Lawrence i la seva nòvia. Segueixen llargues nits i emocions que s'entrebarregen. Companys de pis actors, equip de 16mm lleuger... Aquesta és una mirada fresca, còmica i melancòlica a la gent de vint-i-tants, en el procés d'inventar-se a ells mateixos.

Dilluns 13 novembre. 22 h. Auditori CCCB

 

The Gaze The Gaze (La mirada)
de Sepideh Farsi França / Iran. 83'. 35mm. 2006

La mirada se centra en l'emigració i en les persones que tornen al seu país d'origen després d'uns anys d'absència. Esfandyar és iranià, té uns quaranta anys i viu a París. Gairebé simultàniament rep dues males notícies: s'està tornant cec i el seu pare s'està morint. Decideix tornar a l'Iran per veure el seu pare per última vegada. Vint anys d'absència han afectat la relació entre pare i fill; la distància esdevé enorme.

Diumenge 12 novembre. 17:45 h. Auditori CCCB

^