SECCIONS PARAL.LELES

UN GOS ANDALÚS

La música oculta

 

Ferran Alberich, un reconegut professional del mitjà, va restaurar el 2003 Un perro andaluz (Un chien andalou. Luis Buñuel - Salvador Dalí), un dels films més apassionants i fascinants de la història del cine espanyol. El seu treball va inaugurar la secció dedicada a les restauracions cinematogràfiques del Festival de Cannes d'aquell any.

Com que era un encàrrec molt delicat, Alberich va treballar amb la pel·lícula durant molt de temps, la qual cosa li va permetre especular sobre alguns aspectes de la sonorització que no estaven del tot clars, com la sonorització que es va fer als anys seixanta.

Les seves investigacions conclouen probablement que la versió que coneixem fins ara no és fidel a la que Buñuel va utilitzar en la seva època. Els tangos que sonen en aquesta versió són composicions i enregistraments dels anys cinquanta, mentre que Un perro andaluz és del 1929.

Buñuel i Dalí van concebre una pel·lícula sonora, la van presentar amb so, amb un sistema adequat a allò que ells pensaven del film en un primer moment. Tot indica que la música fou canviada en l'últim moment i que la música prevista era una altra.

En una sesión exclusiva, Ferran Alberich presenta en l'Alternativa 2006, las conclusiones de su investigación y la proyección de la película en su versión sonora más plausible.

Dimarts 14 novembre 20:30 hs Auditori CCCB