20 - 25 novembre 2012
Nacer. Diario de maternidad
A Story for the Modlins
Oh Willy...

Palmarés

L'Alternativa 2012

Secció Oficial Llargmetratges

El jurat de la Secció Oficial de llargmetratges de la 19a edició de l'Alternativa, Festival de Cinema Independent de Barcelona, compost per Jeanne Balibar, Isa Campo i David Epiney, reunit el 24 de novembre de 2012, acorda per unanimitat concedir el Gran Premi del Festival a l'obra Nacer. Diario de maternidad, de Jorge Caballero (Colòmbia).

El jurat ha valorat el posicionament del realitzador, la difícil i fràgil distància que li permet mostrar instants d'absoluta intimitat, els conflictes interns de les dones retratades i fer un retrat social a partir dels treballadors i pacients de la maternitat de Bogotà.

 

Secció Oficial Curtmetratges

El jurat de la Secció Oficial de curtmetratges de la 19a edició de l'Alternativa, Festival de Cinema Independent de Barcelona, compost per Marla Jacarilla, Jorge Rivero i Gloria Vilches, reunit el 23 de novembre de 2012, acorda per unanimitat concedir el Gran Premi del Festival al curtmetratge A Story for the Modlins, de Sergio Oksman (Espanya), pel seu ús intel·ligent dels diferents materials trobats per construir una història fascinant a través d'una arriscada hibridació de gèneres.

Així mateix, el jurat concedeix una menció especial a Like Rats Leaving a Sinking Ship, de Vika Kirchenbauer (Alemanya), per la valentia amb què aborda, des de la primera persona, els conflictes entre l'individu i les normes socials i per la seva originalitat formal per articular aquesta reflexió.

 

Premi Lomography Pantalla Hall

El jurat del Premi Lomography Pantalla Hall de la 19a edició de l'Alternativa, Festival de Cinema Independent de Barcelona, format per Sesi Bergeret, Pere Ginard, Margarita Maguregui, Céline Pimentel i Tess Renaudo, reunit el 23 de novembre de 2012, acorda per unanimitat concedir el Premi Pantalla Hall al film The Whale Story de Tess Martin (Estats Units).

 

Premi del públic

El premi del públic de la 19a edició de l'Alternativa, Festival de Cinema Independent de Barcelona, és per al film Oh Willy... d'Emma de Swaef i Marc James Roels (Bèlgica / França / Països Baixos).

pujar ^