L'Alternativa Activitats

Seminaris Escoles de cinema:

De la direcció d’actors   —   Fes el teu chroma   —   Intervenir, apropiar-se, filmar i manipular

Blanquerna | Universitat Ramon Llull - De la direcció d’actors Estudio de cine - Fes el teu chroma Left Hand Rotation - Intervenir, apropiar-se, filmar i manipular

Un espai de trobada que té l’objectiu de fomentar l’intercanvi d’experiències i coneixements, i complementar la formació audiovisual d’estudiants i professionals.

Dimarts 18 de novembre

Auditori del CCCB (11-13 h)
Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna | Universitat Ramon Llull

De la direcció d’actors

Judith Colell, directora premiada, professora i cofundadora de CIMA, ens farà una introducció pràctica de la feina que hem de desenvolupar tant amb l’actor professional com amb el no professional. Treballarà sobre un text amb un actor/actriu i veurem diferents aproximacions a una mateixa escena. Després farà participar els assistents, que hauran de proposar diferents formes de dirigir l’actor en la mateixa escena.

Amb la col·laboració de:

Dimecres 19 de novembre

Auditori del CCCB (11-13 h)
Estudio de cine

Fes el teu chroma

Carol Novell, experta en edició i postproducció digital, ens farà una classe pràctica sobre els chroma keys; quin tipus de chroma escollir, com il·luminar-lo, què s’ha de tenir en compte si hi ha moviment de càmera (punts de track) i com manipular-ho en postproducció per integrar-ho en l’escena. Farem alguns exercicis en directe; il·luminarem, rodarem i integrarem amb Nuke (tracker, chroma keys, spill suppression i color correct).

Amb la col·laboració de:

Dijous 20 de novembre

Auditori del CCCB (11-13 h)
Màster en Teoria i Pràctica del Documental Creatiu de la UAB

Intervenir, apropiar-se, filmar i manipular

Left Hand Rotation és un col·lectiu artístic que aborda cada projecte des de la consideració que la comunitat de recepció no és un espectador, sinó part activa imprescindible en la transformació de la realitat social.
En cada una de les accions del col·lectiu hi ha una forta consciència de la importància del registre audiovisual, tant pel seu valor com per la captura en brut, i també pel potencial de cada clip de vídeo de convertir-se en unitats de llenguatge la combinació i la manipulació de les quals fa possible la transmissió de missatges complexos a partir de detalls de la quotidianitat. La càmera l’únic que pot fer és enregistrar el context específic en el qual se situa. A través d’aquestes captures d’allò local, el col·lectiu reflexiona sobre un sistema global complex.

Els Left Hand Rotation participen també en l’Alternativa Hall amb la presentació al programa A les armes! de Hall Selecciona el seu curt Ficción inmobiliaria (21/11, 21.30 h i 22/11 19.15 h) i Western: Sáhara (22/11, 17 h) en el marc de la secció Hall Didàctiques.

Entrada gratuïta. Aforament limitat. Grups: reserva anticipada.
Informació i reserves: Patricia Sánchez ([email protected])