14-20 novembre 2016

L'Alternativa 2016

Jurats

JURAT OFICIAL DE L’ALTERNATIVA
Premi al millor llargmetratge de l’Alternativa Oficials

Mar Coll
Es va graduar en l’especialitat de direcció a l’Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya (ESCAC). Ha coescrit i dirigit els curtmetratges La última Polaroid (2004), Amics (2010) i La inquilina (2015) i els llargmetratges Tres dies amb la família (2009), amb el qual va obtenir el Goya a la millor direcció novell, i Tots volem el millor per a ella (2013). Actualment fa classes a l’ESCAC mentre prepara el seu pròxim projecte, Carta al padre.

Andrés Duque
Cineasta hispano-veneçolà, la seva primera pel·lícula, Ivan Z (2004), es va presentar a l'Alternativa i li va valdre una nominació als premis Goya. El 2011 va realitzar el seu primer llargmetratge, Color perro que huye, estrenat al Festival de Cinema de Rotterdam. El 2013 va rebre el Premi Ciutat de Barcelona per Ensayo final para utopía. Oleg i las raras artes (2016) és el seu film més recent i va obtenir el Gran Premio Punto de Vista, entre d’altres.

Mireia Iniesta
Llicenciada en Filologia Romànica i Filologia Italiana per la Universitat de Barcelona, té un màster en Cinema i Audiovisual Contemporani per la Universitat Pompeu Fabra. És vicedelegada de CAMIRA i escriu per a Cinergia, La Furia Umana i El Destilador Cultural. Com a actriu ha treballat amb J.L. Guerin a La Academia de las Musas (2015) i Judith Colell al curt Aniversari (2016).

JURAT OFICIAL DE L’ALTERNATIVA
Premi al millor curtmetratge de l’Alternativa Oficials

Federico Delpero Béjar
Postproductor i editor. Ha treballat amb Victor Kossakovsky, José Luis Guerin, Andrés Duque, Pilar Monsell, Yrsa Roca Fannberg i Mònica Rovira, entre d’altres. També ha treballat en producció cinematogràfica i disseny financer.

Pilar Monsell
Es va llicenciar en Comunicación Audiovisual per la Universitat de Málaga i va cursar el Màster en Documental Creatiu de la Universitat Pompeu Fabra. Com a realitzadora, és autora dels curtmetratges Distancias (2008) i Pan, trabajo i libertad (2012) i el llargmetratge África 815 (2014), que va rebre el premi Panorama Platja d’Aro - Costa Brava en l’última edició de l'Alternativa. És cofundadora del col·lectiu Laboratorio Reversible de Barcelona.

Luis Macías
Artista i cineasta. És membre del duo Crater i cofundador de Crater-Lab, un laboratori de cinema analògic i independent gestionat per artistes. És autor de curts, como The Kiss, presentat a l'Alternativa el 2014, i també d’instal·lacions i projectes de cinema expandit que s’han presentat en festivals, museus i centres d’art a Espanya, Europa, l’Àsia, l’Amèrica Llatina i els Estats Units.

JURAT DE CRÍTICS
Premi de la crítica al millor llargmetratge de l’Alternativa Oficials

Arantxa Acosta
Cofundadora de la revista online Cine Divergente i més recentment de l'Associació Cultural Probeta. Actualment codirigeix i escriu sobre cinema i altres arts al seu projecte principal, La Realidad No Existe. És també redactora a miradasdecine.es.

Juan Manuel Linares
Periodista cinematogràfic al blog de cinema Quemando Manderlay i al seu propi bloc cinèfil, bloggerdeniro.com. Tècnic superior en producció audiovisual, a més de guionista i realitzador.

Albert Margalef
Membre de l'equip d’investigació Film-Història de la Universitat de Barcelona. El 2012 va cursar el Màster en Documental Creatiu de la Universitat Pompeu Fabra, durant el qual va treballar amb Victor Kossakovsky, amb qui va codirigir el documental Demonstration. El 2014 va col·laborar en la nova pel·lícula de Pere Portabella, Informe general II. El nuevo rapto de Europa.

JURAT SECCIÓ PANORAMA DE L’ALTERNATIVA PARAL·LELES
Premi GAC al millor guió de llargmetratge i al millor guió de curtmetratge de Panorama

Rodolf Giner
Escriu ficció per a televisió, en sèries com L’Alqueria Blanca, Socarrats o Autoindefinits. A més a més, ha estat guionista de còmic i de sèries d’animació, en formats de no-ficció i programes infantils. Ha estat membre de la Junta d’Escriptors de l'Audiovisual Valencià i és vocal de la Junta del Foro de Asociaciones de Guionistas del Audiovisual (FAGA) i de Guionistes Associats de Catalunya (GAC).

Dani Resnich
Guionista, docent de postgrau, productor de continguts transmèdia i cofundador de Goodmoment, una agència de continguts creatius. Ha treballat en els guions dels llargmetratges Asesinato a distancia i El astillero i dels documentals Umbanda i La puerta de las artes. Ha escrito el largometraje Juan X Inés i ha assessorat pel·lícules com La Manada o Sentidos ocultos.