14-20 novembre 2016

L'Alternativa 2016

Premis

Premi al millor llargmetratge i al millor curtmetratge de l’Alternativa Oficials

Els films seleccionats per a l'Alternativa Oficials competeixen en dues seccions: Llargmetratges i Curtmetratges. S'atorguen premis en metàl·lic en cada categoria. L'import total de la dotació dels premis en metàl·lic d'aquesta edició ascendeix a 4.000 €: 3.000 € al millor llargmetratge i 1.000 € al millor curtmetratge. L’Alternativa tria un jurat de tres persones per atorgar cadascun dels dos premis.

Premi de la crítica al millor llargmetratge de l’Alternativa Oficials

En col·laboració amb ACCEC (Asociación Catalana de Críticos i Escritores Cinematográficos), els llargmetratges de l'Alternativa Oficials competiran també pel Premi de la crítica al millor llargmetratge. Aquest premi és honorífic i serà atorgat per un jurat triat per l’ACCEC.

Premi GAC al millor guió de llargmetratge i al millor guió de curtmetratge de la secció Panorama

Entre els films seleccionats a la secció Panorama de l’Alternativa Paral·leles, GAC (Guionistas Asociados de Catalunya) concederá el Premio GAC al mejor guión de curtmetratge i al millor guió de llargmetratge. la col·laboració entre el GAC i l’organització de l’Alternativa, el jurat del premi estarà format per dos membres del GAC i el premi és honorífic.

Premi Panorama L’Alternativa - Platja d’Aro - Costa Brava

El Patronato de Turismo de Costa Brava Girona i el municipi Platja d'Aro reixen per segona vegada el Premi l’Alternativa - Panorama Platja d’Aro - Costa Brava, que consistirà en una residència d’una setmana per a un cineasta espanyol escollit pels organitzadors de l’Alternativa, Festival de Cinema Independent de Barcelona, d’entre els seleccionats per a la secció Panorama.

La residència s’haurà de desenvolupar entre l’1 de març i el 30 de maig de 2017 a Hotel Costa Brava, a Platja d'Aro. Aquesta residència inclou l’allotjament, els àpats i una dotació econòmica de 300 € per cobrir les despeses de desplaçament i personals del guanyador. L’objectiu principal és que el cineasta seleccionat desenvolupi projectes i, fins i tot, dugui a terme un rodatge.

Premi Fílmic Crater-Lab de l'Alternativa Panorama

El laboratori de creació Crater-Lab atorgarà un premi a l’Alternativa, Festival de Cinema Independent de Barcelona, a una pel·lícula de realitzadors espanyols de la secció Panorama que inclogui el treball amb pel·lícula cinematogràfica en el seu procés, ja sigui en la seva totalitat o en diàleg amb altres formats.

El premi consta d’una residència de dues setmanes a les instal·lacions de Crater-Lab i l’ús de l’espai i de tot l’equipament i maquinària del laboratori amb l’objectiu de donar suport a la creació del nou projecte del cineasta.

El cineasta Bill Brand serà el jurat convidat per decidir el guanyador d’aquest primer Premi Fílmic Crater-Lab de l'Alternativa Panorama.

Premi del públic al millor curtmetratge de l’Alternativa Oficials

Els espectadors concediran el Premi del públic al millor curtmetratge a través dels seus vots. Aquest premi és honorífic.