14-20 novembre 2016

L'Alternativa Hall

Hall Enfoca: Turisme de masses

Com a novetat, enguany, en el marc de l’Alternativa Hall, hem creat la secció Hall Enfoca, que ocuparà una franja horària diària fixa per enfocar un tema en el qual anirem aprofundint durant tot el festival a través de projeccions i accions, debats i col·laboracions amb ponents i directors tant de Barcelona com de fora. En aquesta edició, investigarem el turisme de masses i els seus efectes col·laterals, des del turisme de pobresa fins al procés de gentrificació, tot qüestionant el fenomen de ciutat-marca i la (in)sostenibilitat.

Per inaugurar aquesta secció, tenim l’honor de comptar amb una conferència de David Harvey, geògraf i teòric social britànic, catedràtic d’Antropologia i Geografia a la City University of New York (CUNY) i Miliband Fellow de la London School of Economics.

A més a més, en el marc d’aquesta nova secció, hem obert una convocatòria, (H)all about Tourism, per proposar un repte al nostre públic: presentar un microcurtmetratge (1 min com a màxim) sobre la ciutat de Barcelona i la seva relació amb el turisme, amb total llibertat creativa. La idea és fer un gir al gènere “postal d’autopromoció turística”. Els vídeos que més ens agraden es projectaran el dimecres 16, 18.30 h, a l’Alternativa Hall, i el públic decidirà quin és el millor. El film guanyador s’emportarà dos abonaments del Festival.

(H)all about Tourism 1 (90') 14/11 18.30 h

CULTURA I CIUTAT: EL REPTE DEL TURISME
Conferència de David Harvey
Convocatoria
Foto © www.walkingbutterfly.com

David Harvey (Gillingham, Anglaterra, 1935) és catedràtic d’Antropologia i Geografia a la City University of New York (CUNY) i Miliband Fellow de la London School of Economics. La seva obra acadèmica ha tingut una gran influència en la geografia moderna i és un autor de referència en el debat polític i social. Segons l’agència Thomson Reuters, és un dels vint acadèmics d’Humanitats més citats. Entre les seves publicacions destaquen obres de gran reconeixement com La condición de la posmodernidad (Amorrortu, 1998), Espacios de Esperanza (2003, Akal), Breve historia del neoliberalismo (Akal, 2007), Ciudades rebeldes: Del derecho de la ciudad a la revolución urbana (Akal, 2013), Diecisiete Contradicciones y el fin del capitalismo (Traficantes de Sueños, 2014) i Guía de El Capital de Marx. Libro segundo (Akal, 2016).

Ja pots veure el vídeo de la conferència.

Amb la col·laboració de

(H)all about Tourism 2 (120') 15/11 18.30 h

Con la colaboración de

(H)all about Tourism 3 (75') 16/11 18.30 h

Microcurts de la convocatòria (H)all about Tourism

Dels vídeos que hem rebut a través de la convocatòria, hem seleccionat els que més ens agraden i el públic decidirà quin és el millor. El film guanyador s’emportarà dos abonaments del Festival.

Convocatoria
Vídeos memorables d’autopromoció turística
Autopromoción turística
MdF #2. Vicky Cristina Barcelona i la ciutat-aparador

(H)all about Tourism 5 (120') 18/11 18.30 h

Con la colaboración de

(H)all about Tourism 6 (45') 18/11 20.30 h

Presentació del llibre col·lectiu Protest and Resistance in the Tourist City, amb Claire Colomb (coordinadora), Albert Arias (autor) i Alejandro González (Eco-Union)

Foto © Jonathan Adami

(H)all about Tourism 7 (45') 19/11 18.30 h

(H)all about Tourism 8 (45') 20/11 18.30 h