14-20 novembre 2016

L'Alternativa Paral·leles

Les Films du Worso. Sylvie Pialat

Les Films du Worso. Sylvie Pialat - Timbuktu

La productora i guionista Sylvie Pialat (París, 1960) va començar en el cinema com a ajudant de direcció de la pel·lícula À nos amours, de Maurice Pialat. La parella es va casar poc després i van començar a col·laborar creativament. Van escriure tres films junts: Police, Sous le soleil de Satan i Le Garçu. Després de la mort de Maurice Pialat el 2003, Sylvie Pialat va fundar a París la productora Les Films du Worso, que ha produït més de trenta llargmetratges, amb directors com Abderrahmane Sissako, Alain Guiraudie, Corneliu Porumboiu, Laurent Achard, Guillaume Nicloux i Lisandro Alonso. Sylvie Pialat ha rebut dos cops el premi Daniel Toscan du Plantier de l’Acadèmia del Cinema Francès. També ha estat nominada a un Oscar per Timbuktu i ha guanyat Césars per la producció de Timbuktu i L’Inconnu du lac.

Sylvie Pialat
Amb en Maurice tot podia acabar sent cinema. Podia posar en una pel·lícula una frase que havia sentit feia quinze anys. Sylvie Pialat
He viscut dues vides, amb tot el sentit de l’expressió. Dues de personals. Dues de cinematogràfiques. He viscut l’època en què es podia muntar una pel·lícula per telèfon. Avui m’he de convèncer que faig la mateixa feina que fa vint anys. Perquè no és cert. Per sort, entusiasmar el personal encara és possible. És més difícil, però no impossible. Sylvie Pialat

Sylvie Pialat presentarà la retrospectiva de Maurice Pialat a l’Alternativa d’enguany i diverses pel·lícules produïdes per Les Films du Worso.

Per causes alienes a l’organització, Sylvie Pialat no podrà assistir a l’Alternativa. Presentarà la retrospectiva de Maurice Pialat i la secció Les Films du Worso l’actor i realitzador Yann Dedet, muntador de diverses pel·lícules de Maurice Pialat i de François Truffaut, així com d’obres recents de Catherine Breillat, Claire Denis i Philippe Garrel.