13-19 novembre 2017

L'Alternativa 2017

Jurats

Premi al millor llargmetratge de l’Alternativa Oficials

Eugenio Canevari
Va estudiar cinema a Buenos Aires i, després de participar en diversos rodatges a l’Argentina, va viatjar a Brussel·les i Barcelona per completar la seva formació en fotografia i cinema. El seu curtmetratge Gorila Baila ha estat premiat a diversos festivals, i la seva òpera prima, Paula, es va estrenar al 63è Festival de Sant Sebastià, a més de formar part de la secció oficial de la 23a edició de l’Alternativa.

Carlota Moseguí
Després de graduar-se en Humanitats, es va dedicar a la crítica cinematogràfica en qualitat de corresponsal de festivals nacionals i internacionals per a Otros Cines Europa i Cineuropa. Actualment exerceix com a programadora de cinema contemporani al centre cultural madrileny La Casa Encendida.

Joan Sala
Va ser editor de continguts a Manga Films i Cameo abans de treballar com a editor en cap de Filmin, el portal VoD de referència del cinema independent a Espanya, Mèxic i Portugal. Cobreix els principals festivals de cinema europeus per a Filmin i també és programador de Atlántida Film Fest, el primer festival de cinema online d’Espanya.

Premi al millor curtmetratge de l’Alternativa Oficials

Núria Aidelman
Codirectora de Cinema en curs, programa internacional de pedagogia del cinema a escoles i instituts, i d’altres projectes de l'associació A Bao A Qu. És professora de cinema i fotografia a la Universitat Pompeu Fabra, autora de diversos articles en publicacions i llibres col·lectius i coeditora de Jean-Luc Godard. Pensar entre imágenes. Va ser programadora de Xcèntric i Gandules del CCCB entre 2003 i 2011.

Ana Pfaff
És muntadora de pel·lícules, amb un llarg recorregut per festivals nacionals i internacionals amb films com Estiu Estiu 1993, de Carla Simón; Niñato, d'Adrián Orr; ReMine, de Marcos M. Merino, i El gran vuelo, de Carolina Astudillo. Imparteix classes i tallers a diversos màsters i postgraus. Com a realitzadora forma part del col·lectiu Dostopos, del qual és cofundadora.

Marcel Pié Barba
Realitzador i docent a la Facultat de Belles Arts de Barcelona, l’Escola Massana i la UAB, al Màster en Teoria i Pràctica del Documental Creatiu. Membre fundador del Taller Estampa SCP i de l’associació L’Automàtica. El seu treball se centra en el camp de l’audiovisual experimental i l’aproximació crítica i arqueològica a les tecnologies de la imatge i les eines interactives.

Premi de la Crítica al millor llargmetratge de l’Alternativa Oficials

Carlos Balbuena
Graduat en cinematografia per l’Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya (ESCAC). Actualment és un dels editors de la revista digital contrapicado.net. Como director ha realizado dos largometrajes: Cenizas (2014) y Elefantes (2017).

Víctor Blanes Picó
Periodista i crític cinematogràfic. Forma part de l’equip de redacció de El Antepenúltimo Mohicano i escriu regularment a les revistes Sofilm i MK2. A més, és especialista en traducció audiovisual.

Marina Laboreo Roig
Llicenciada en Periodisme (UAB) i màster de Literatura, Art i Pensament (UPF), ha treballat com a secretària de redacció de les revistes Sofilm i MK2 des de París. Actualment combina projectes relacionats amb la comunicació cultural, la traducció literària i l’edició d’obres teatrals.

Premi Don Quixot al millor llargmetratge de l’Alternativa Oficials

Juan Manuel García Ferrer
Juan Manuel García Ferrer és membre actiu del Cineclub de l’Associació d’Enginyers de Barcelona, on programa i publica articles sobre cineastes locals destacats com Jacinto Esteva, J.M. Nunes, Antoni Padrós, J.L. Guerín, Joaquim Jordà i Pere Portabella. Ha escrit en revistes especialitzades com Cinema 2002 i Dirigido por. És el fundador d’Ombres Mestres, seminari anual entorn del llenguatge del cinema, i ha col·laborat en el projecte Pier Paolo Pasolini Barcelona.

Emilia Mazik
Emilia Mazik és coordinadora de projectes d’Ad Arte Cultural Foundation, a Poznań (Polònia). Col·labora en múltiples projectes interdisciplinaris, entre els quals hi ha activitats educatives, programacions cinematogràfiques i treballs per al DKF Arte Film Society. A més, és coordinadora de programació del Short Waves International Short Film Festival.

Nanjundiaha Shashidhara
Nanjundiaha Shashidhara té un màster en estudis sobre mitjans de comunicació per la universitat novaiorquesa The New School. Va ser membre fundador de l’Associació de Realitzadors de Curtmetratges i assessor de la Suchitra Cinema and Cultural Academy de Bangalore. A més, és un dels fundadors del Bangalore International Film Festival i veterà activista de la cultura cinematogràfica. Actualment és vicepresident de la Federació de Cineclubs de la India.

Premi GAC al millor guió de l'Alternativa Panorama

Blanca Escoda Agustí
És tutora de guió online a Cineuropa i guionista de diversos llargmetratges, com Generation W (2015) i Stray Dogs Run Wild (2014), entre d’altres. A més, col·labora amb la distribuïdora Outsider Pictures, per a la qual analitza guions, i disposa de la seva pròpia consultoria, en què edita guions d'Espanya, el Regne Unit i l’Amèrica Llatina.

Daniel Naranjo Sotomayor
Actor, dramaturg, director escènic i guionista. Entre els seus muntatges teatrals trobem Pastel de choclo, Pánico escénico i Wonder Boy. Com a guionista ha participat en el llargmetratge Pequeña Paloma Blanca, la webserie Barcelona crisis K-36 i el curtmetratge Marcel.

Núria Parera Ciuró
Guionista, dramaturga, escriptora i professora de guió. Com a guionista ha participat en les de sèries de televisió La Riera (2010), Infidels (2008) i Zoo (2007), entre moltes altres. També ha escrit diverses obres teatrals, com S'acaba el joc (Sala Beckett, 2001) i el text i les cançons de la cantata Yoko (2014).

Premio Fílmico Crater-Lab de l'Alternativa Panorama/Hall

Diana Toucedo
Cineasta, muntadora i docent. Ha treballat en el muntatge de La noche que no acaba, d’Isaki Lacuesta; O quinto evanxeo de Gaspar Hauser, d’Alberto Gracia, i La muerte en la Alcarria, de Fernando Pomares, entre d’altres. Com a directora i guionista ha realitzat el curtmetratge Imágenes secretas i els llargmetratges En todas as mans i Trinta lumes.

Albert Triviño Massó
Artista, cineasta, docent i programador. Des del 2006 ha participat a exposicions i festivals de Londres, Barcelona i Toronto. La seva pràctica artístico-fílmica va des de la pintura i la fotografia fins a la videoinstal·lació, el super-8 i el 16 mm. Actualment forma part de l’equip de coordinació i programació de Zumzeig Cinecooperativa.