13-19 novembre 2017

L'Alternativa Paral·leles

Deborah Stratman

Deborah Stratman - O’er the Land (Deborah Stratman)
O’er the Land (Deborah Stratman)

Deborah Stratman (Washington, 1967) és cineasta i professora de l’Escola d’Art de la Universitat d’Illinois. La seva obra investiga la relació entre l’entorn físic i les lluites pel poder que l’ésser humà desenvolupa sobre el paisatge, i tracta temes com la llibertat, la identitat, el control, els fantasmes i la fe. Els seus 36 films, a mig camí entre el documental i el cinema experimental, combinen la imatge analògica amb la digital i amb material d’arxiu, i han obtingut diversos premis en les seves projeccions en festivals internacionals.

Deborah Stratman
Deborah Stratman

El 2002 va presentar per primer cop la seva obra a Espanya, en el marc de l’Alternativa, quan In Order Not to Be Here va participar en la secció oficial de l’Alternativa; des d’aleshores, ha estat present al festival: el 2009 hi va guanyar el premi al millor documental amb O’er the Land i el 2016 va rebre una menció especial pel seu llargmetratge The Illinois Parables.

Deborah Stratman visitarà l’Alternativa 2017 i impartirà el taller Sonic Rambling, a més de presentar la retrospectiva que li dediquem.

Amb la col·laboració de