13-19 novembre 2017

L'Alternativa Professionals

Masterclass de Paul Bell

L'Alternativa Professionals - Masterclass de Paul Bell

Fer una pel·lícula sense càmera. Paul Bell i els secrets del seu cinema d'arxiu

Paul Bell parlarà de les habilitats tècniques bàsiques necessàries per produir pel·lícules com Amy o Senna, fetes únicament material d’arxiu o found footage. Per tenir accés als arxius cal investigació, perseverança, diners i la capacitat d’establir bones relacions. Fins i tot en el cas d’imatges d’arxiu que procedeixen directament d’una persona i no d’una organització, un director ha d’estar preparat.

Bell compara el procés amb el de fer un amic nou: quan coneixes algú, encara que t’hi entenguis no et donarà el seu telèfon amb totes les seves fotos i els seus contactes. De la mateixa manera, és improbable que una font doni accés a un cineasta a totes les seves imatges abans que s’estableixi una relació entre tots dos i es generi una confiança que el documentalista no pot trair. Es tracta d’un procés social i col·laboratiu, i com que moltes persones censuren el seu propi material no només cal fer una tasca de detectiu, sinó també de “conseller”.

Paul Bell és cineasta, director i productor d’arxius i fundador de Dog and Duck Films i Heritage Lab Ltd. És considerat un dels principals “historiadors d’arxiu” de la indústria cinematogràfica actual, i ha contribuït a portar el cinema d’arxiu a noves cotes gràcies a les seves pel·lícules documentals, que han tingut un gran èxit i han guanyat premis com el BAFTA (Senna) i l’Oscar (Amy). Bell té formació en Teoria Visual, Història de l’Art, Comunicació i Sociolingüística. Als anys noranta, va dirigir l’aleshores flamant arxiu d’imatges de l’empresa Image Bank. Abans de dedicar-se plenament al documental, es va especialitzar en aquest camp treballant en la producció televisiva. Al llarg de la seva trajectòria ha anat perfeccionant la seva habilitat extraordinària i innovadora per a la narració amb material d’arxiu.

La masterclass està dirigida a professionals i estudiants de cinema d’últim curs o de postgraus.

INFORMACIÓ

  • Dijous 16 de novembre, de 17 a 19 h
  • Sala Raval CCCB
  • Preu: 15 €
  • La masterclass s’impartirà en anglès sense traducció.

Inscripció tancat