12-18 novembre 2018

L'Alternativa Activitats

Elles tallen: Xerrada amb Ariadna Ribas i Ana Pfaff
(Colectivo Dostopos)

L'Alternativa Activitats - Elles tallen: Xerrada amb Ariadna Ribas i Ana Pfaff (Colectivo Dostopos)

Els cossos en la sala de muntatge

La dansa, la música i el cinema experimental van ser algunes de les afinitats que Ariadna Ribas i Ana Pfaff van posar en connexió quan van decidir crear el col·lectiu Dostopos fa mes de deu anys.

Després d’una dècada de projectes conjunts com a realitzadores en treballs molt vinculats al found footage i al collage animat, i de desenvolupar les seves pròpies carreres com a muntadores de cinema, van veure com de permeables han estat el treball col·lectiu i l’individual i quants dels elements que les van unir anys enrere van ser el germen del que avui dia, en bona part, les conforma com a muntadores.

En aquesta sessió es parlarà de com, tenint en compte tot això, s’enfronten a les imatges en la sala de muntatge; de com es relacionen entre elles i de les relacions subtils i inesperades que els permet establir el muntatge d’imatges i sons, però també de la correspondència o relació íntima entre el muntador o muntadora i el material amb què treballa.

Trinta lumes es projecta el 13 de novembre a l’Auditori del CCCB.

L’activitat complementa la secció paral·lela secció paral·lela Elles tallen.

Dostopos: Ana Pfaff - Ariadna Ribas

Ana Pfaff
És cineasta i muntadora. Va estudiar a l’ESCAC i a l’UPF. Com a muntadora compta amb un llarg recorregut per festivals nacionals i internacionals, amb films com Trinta lumes, de Diana Toucedo; Estiu 1993, de Carla Simón; Niñato, d’Adrián Orr; Con el viento, de Meritxell Collel; ReMine, de Marcos M. Merino, i El gran vuelo, de Carolina Astudillo. Imparteix classes i tallers en diversos màsters i postgraus. Com a realitzadora forma part del col·lectiu Dostopos, del qual és cofundadora.

Ariadna Ribas
Va estudiar a la Universitat de Barcelona i a l’ESCAC. Des de 2012, i com a part de l’equip de muntatge i postproducció d’Albert Serra, ha muntat llargmetratges d’aquest director, como Roi Soleil, La Mort de Louis XIV, Singularity i Història de la meva mort. Recentement ha muntat Júlia ist, el premiat film d’Elena Martín. El 2012 va iniciar la seva trajectòria com a docent als estudis de postgrau de l’UPF/BSM, on imparteix tallers de found footage i de collage animado.

Se celebrarà una Xerrada amb Ana Pfaff i Diana Toucedo dins de la secció Elles tallen el dimarts 13 de novembre a la Sala Raval.

INFORMACIÓ

  • Dissabte 17 de novembre, 19.30 h
  • Sala Raval CCCB
  • Entrada gratuïta
  • Aforament limitat