12-18 novembre 2018

L'Alternativa Activitats

Elles tallen: Masterclass de Molly Malene Stensgaard

L'Alternativa Activitats  - Elles tallen: Masterclass de Molly Malene Stensgaard

Cutting with Lars von Trier

Com és treballar braç a braç amb un aclamat director de cinema durant més de 25 anys? I acumular deu llargmetratges al cap d’anys d’experiència a la sala de muntatge? Hi ha un corrent creatiu que ultrapassi les pel·lícules en si? El llenguatge artístic del muntatge canvia amb el temps? Com s’evita caure en l’hàbit?

Molly Malene Stensgaard fa servir fragments del seu treball per mirar de respondre aquestes i altres preguntes, i comparteix algunes idees i processos de la seva prolongada col·laboració amb el director Lars von Trier.

Molly Malene Stensgaard (Copenhagen, 1966) va estudiar Muntatge Cinematogràfic a l’Escola Nacional de Cinema de Dinamarca. És coneguda pel seu treball amb el cineasta Lars von Trier, una col·laboració que es va iniciar el 1994, quan va muntar la sèrie The Kingdom. Des d’aleshores Stensgaard ha estat la muntadora de gairebé tots els llargmetratges d’aquest director, inclosos The Idiots (1998), Dancer in the Dark (2000), Dogville (2003), Manderlay (2005), The Boss of It All (2006), Melancholia (2011), Nymphomaniac Vol. I & II (2013) i The House That Jack Built (2018). En la seva trajectòria com a muntadora també trobem nombroses col·laboracions, tant en obres de ficció com documentals, dins del panorama del cinema europeu contemporani. Ha estat nominada com a millor muntadora per l’European Film Academy i l’Online Film Critics Society i va guanyar el Sær-Bodil el 2015. Ha estat membre del jurat internacional de la Berlinale i ha fet de professora i mentora al TorinoFilmLab (Torí), al Talent Campus de la Berlinale i al Binger Filmlab (Amsterdam). Des de 2018 és directora del Departament de Desenvolupament de Llargmetratges a la DR, la corporació de radiodifusió pública de Dinamarca.

Molly Malene Stensgaard presentarà Dancer in the Dark el 17 de novembre a la Filmoteca de Catalunya.

Aquesta activitat complementa la secció paral·lela Elles tallen.

 

INFORMACIÓ

  • Divendres 16 de novembre, de 19.30 a 21.30 h
  • Sala Raval CCCB
  • Preu: 20 €, 15 € anticipat
  • No es requereixen coneixements previs.
  • La masterclass s’oferirà en anglès sense traducció.
  • Inscripció prèvia

AMB LA COL·LABORACIÓ DE