12-18 novembre 2018

L'Alternativa 2018

Premis

Premi al millor llargmetratge de l’Alternativa Oficials

El jurat designat per l’Alternativa atorga un premi en metàl·lic de 3.000 € al millor llargmetratge de l’Alternativa Oficials.
El premi s’atorga al director/a del film premiat.

Premi al millor curtmetratge de l’Alternativa Oficials

El jurat designat per l’Alternativa atorga un premi en metàl·lic de 1.000 € al millor curtmetratge de l’Alternativa Oficials.
El premi s’atorga al director/a del film premiat.

Premi de la Crítica al millor llargmetratge de l’Alternativa Oficials

En col·laboració amb l’Associació Catalana de Crítics i Escriptors Cinematogràfics (ACCEC), els llargmetratges de l'Alternativa Oficials competeixen també pel Premi de la Crítica al millor llargmetratge.
Aquest premi és honorífic i l’atorga un jurat designat per l’ACCEC.

Premi Don Quixot al millor llargmetratge de l’Alternativa Oficials

En col·laboració amb la Federació Internacional de Cineclubs (FICC), els llargmetratges l'Alternativa Oficials competeixen també pel Premi Don Quixot al millor llargmetratge.
Es tracta d’un premi honorífic concedit per un jurat internacional designat per la FICC.

Premi GAC al millor guió de l’Alternativa Panorama

En col·laboració amb Guionistes Associats de Catalunya (GAC), els films seleccionats a la secció Panorama de l’Alternativa Paral·leles competeixen pel Premi GAC al millor guió, distribuït en una dotació en metàl·lic de 700 € per al millor guió de llargmetratge i una dotació en metàl·lic de 300 € per al millor guió de curtmetratge.
L’atorga un jurat designat pel GAC.

Premi Residència de l’Alternativa Panorama

L'Alternativa i Les Rencontres Cinématographiques de Cerbère-Portbou concedeixen el Premi Residència de l’Alternativa Panorama. Consisteix en una residència d’una setmana per a un cineasta espanyol, escollit pels organitzadors de l’Alternativa entre els participants de la secció Panorama.
La residència tindrà lloc durant la primavera de 2019 a l’Hôtel Belvédère du Rayon-Vert de Cervera de la Marenda, i inclourà l’allotjament i una dotació econòmica de 300 € per cobrir les despeses de desplaçament i personals del guanyador. L’objectiu principal és que el cineasta seleccionat hi desenvolupi projectes i fins i tot dugui a terme un rodatge..

Premi del Públic al millor curtmetratge de l’Alternativa Oficials

Els espectadors concediran el Premi del Públic al millor curtmetratge mitjançant els seus vots. Aquest premi és honorífic.

Premi Antaviana - Mentoring Projects de l’Alternativa Professionals

L’empresa de postproducció i efectes digitals Antaviana Films atorga el premi al projecte més original i viable de tots els seleccionats en la 6a edició del Mentoring Projects.
El premi Antaviana està valorat en 2.500 € i consisteix en la masterització digital DCP de l’obra escollida.

Premi Kinolux - Mentoring Projects de l’Alternativa Profesionales

L’empresa Kinolux de serveis de lloguer d’il·luminació cinematogràfica professional atorgarà el premi al projecte amb la millor fotografia en el teaser o millor disseny del dossier, d’entre els projectes seleccionats per participar en la 6a edició del Mentoring Projects.
Aquest premi consisteix en material d’il·luminació de cinema digital per valor de 1.000 €, disponible en el moment del rodatge per a l’obra seleccionada i dins del termini d’un any des de la concessió del premi.

Primer Test del REC

L’Alternativa Professionals, en col·laboració amb el REC Festival Internacional de Cinema de Tarragona, escollirà un dels projectes seleccionats en fase de postproducció perquè participi en el Primer Test.