16-29 NOV. 2020
Presencial + Online
Escoles de Cinema

Dibuixos en un CIE

Online

Projecció i col·loqui

Davant de la necessitat de conscienciar la ciutadania —i especialment els joves— sobre els drets humans proposem un col·loqui online amb el director de cinema Emilio Martí López i els protagonistes del seu curtmetratge Makun (no llores). Dibujos en un C.I.E., després d’haver-lo visionat. 

Makun (no llores) és una pel·lícula d’animació basada en els milers de dibuixos trobats a les parets d’un Centre d’Internament per a Estrangers (CIE), així com en els relats testimonials dels complicats viatges i posteriors internaments patits pels seus protagonistes, Vivian Ntih, Mor Diagne i Thimbo Samb.

Els CIE són les presons que tenim a Europa per a persones que han entrat al nostre ric continent “sense papers”. I és que, tot i que migrar és un dret humà, tant a Espanya com a altres països tractem aquest dret com un delicte. Makun (no llores) narra diverses històries de somnis d’una vida millor i malsons d’una vida real. Ens explica que cada any milers d’innocents són empresonats sense haver comès cap crim, i que aquesta privació violenta i sobtada dels seus drets i la seva llibertat els omple de por i tristesa.

Informació

  • Dimecres 25 de novembre,
    d’10 a 12 h
  • Online
  • Activitat gratuïta
  • Aforament limitat
Amb la col·laboració de
Emilio Martí