16-29 NOV. 2020
Presencial + Online
Tallers

Laboratori de creació audiovisual d’impacte social

Presencial
Online

Després de gairebé quinze dies de preparació intensa, amb masterclasses, entrevistes, trobades, i hores de rodatge i muntatge i de remuntatge, tenim el plaer de presentar els dos curtmetratges que s’han realitzat en el marc del laboratori.

Els pots veure al canal YouTube de l'Alternativa.

Enhorabona a les i els participants!


Durant 11 dies, de dimarts 10 de novembre a divendres 20 de novembre, experts en innovació social, documentalistes, membres d’ONGs i tothom qui vulgui generar un canvi positiu en la societat estan convidats a desenvolupar curtmetratges documentals a l’entorn de problemàtiques a què s’enfronten les persones sense llar. El laboratori combina sessions teòriques i pràctiques perquè els equips, acompanyats per professors, mentors, productors i editors, produeixin el seu propi curtmetratge, un cop n’hagin validat les propostes Arrels Fundació i les seves usuàries. Les peces que resultin del laboratori es projectaran a l’Alternativa Hall Enfoca online* divendres 20, a partir de les 19.30 h.

* Us donarem les indicacions per connectar-t'hi pròximament.

Si volem veure una altra realitat, comencem per crear-la! 


Qui són els profes?

Tomy Megna, director creatiu de Learning by Helping i consultor creatiu per a ONGs. Guanyador de diversos premis creatius internacionals, ha dirigit i desenvolupat projectes d’innovació social per a entitats com ara Missing Children (Argentina), Comisión Española de Ayuda al Refugiado (Espanya), Norwegian Refugee Council (Noruega), Teletón (Mèxic) i Terre des hommes (Child Protection Hub for South East Europe).

Fernando Sola, director d’innovació social de Learning by Helping i enginyer industrial especialitzat en metodologies d’innovació. Va ser director de la incubadora EMPREAR (75 startups) i va fundar Eclon, una startup dedicada a la primera impressora 3D de l’Amèrica Llatina, a més de Wolox IoT, dedicat a projectes relacionats amb l’internet de les coses. Ha exercit com a professor d’innovació social i emprenedoria social a USAL, ESADE, IED i UPC (Espanya), UNIBO (Itàlia) i UBA (Argentina), entre altres centres.

Aldemar Matias (Manaus, 1985), cineasta documental, va estudiar Comunicació Social a la Universitat Federal do Amazonas (Brasil), Direcció de Documentals a l’EICTV de San Antonio de los Baños (Cuba) i el màster de Documental de Creació a la Universitat Pompeu Fabra (Barcelona). El 2019 va estrenar la seva obra de debut, La Arrancada, a la secció Panorama de la Berlinale. Actualment col·labora com a artista convidat per a projectes audiovisuals i educatius al MACBA (Barcelona).

(Foto de capçalera: Juan Lemus/Arrels Fundació)

Informació

  • Ja pots veure els dos curtmetratges realitzats en el marc del laboratori!
Veure els films
Aldemar Matias
Amb la col·laboració de
Learning by Helping
ArrelsFundació
TMCS
Cine en Acción