16-29 NOV. 2020
Presencial + Online
L'Alternativa

Presentació

L’Alternativa 2020:  Presencial  + Online

Ateses les darreres restriccions anunciades pel Govern, ens veiem obligats a prendre la decisió, difícil però necessària, d’anul·lar les projeccions i les activitats presencials de l’Alternativa 2020 i realitzar un festival 100% online.

Donada la situació sanitària actual, amb els cinemes tancats temporalment a Catalunya i sense data d’apertura prevista, el grau d’incertesa fa impossible continuar amb l’organització d’un festival presencial. Pensem que és més responsable i que té més sentit centrar el nostre esforç en el bon funcionament i en la difusió de les activitats i els films online.

Del 16 al 29 de novembre de 2020, estaran disponibles online (la majoria, a Filmin) els següents continguts: les tres seccions oficials —Internacional. Llargmetratges, Internacional. Curtmetratges i Nacional—, les pel·lícules d’inauguració i clausura, la programació familiar i alguns títols de les seccions paral·leles i l’Alternativa Hall.

La major part de les activitats per a públic i professionals d’aquesta edició deixen de ser híbrides i tindran un format exclusivament online.

Tot i que no és això el que desitjàvem i hem defensat fins a l’últim moment un model híbrid, des de la primavera hem desenvolupat el festival essent plenament conscients de la fragilitat de la situació sanitària global actual. Donarem el millor de nosaltres para crear un context online que permeti compartir amb el públic i descobrir els meravellosos films de cineastes emergents i consagrats programats en aquesta edició. Però seguirem reivindicant la importància de la presencialitat, de la cultura com a espai de creació de comunitat i de les sales de cinema com l’entorn natural i imprescindible per veure pel·lícules en condicions adequades. Llarga vida a les sales de cinema i a la cultura com a punt de trobada.

L’Alternativa
27è Festival de Cinema Independent de Barcelona
16-29 de novembre de 2020