14-20 novembre 2016

L'Alternativa Activitats

Taller familiar: Fem una pel·li amb I+G Stop Motion

L'Alternativa Activitats - Taller familiar: Fem una pel·li amb I+G Stop Motion

TALLER DE CREACIÓ COL·LECTIVA (4a EDICIÓ)

El Festival de Cine Independiente de Barcelona, l'Alternativa, i El Meu Primer Festival han convidat aquest any l’estudi d’animació I+G Stop Motion a realitzar un petit curt d’animació amb la participació de nens i nenes i les seves famílies. L’objectiu és que adults i infants experimentin en primera persona tot el procés creatiu de fer una petita pel·lícula. En aquesta ocasió els participants són convidats a fer un curtmetratge amb la tècnica de cut-out sobre vidre amb personatges feltrats. Es passarà per l’escriptura, el disseny de decorats i personatges, la creació de l’storyboard, la construcció de personatges i decorats i, finalment, el rodatge.

Aquesta és la quarta edició del projecte Fem una pel·li amb..., que s'emmarca dins d'ambdós festivals i que té per objectiu promoure cada any la producció d'una peça cinematogràfica amb la direcció d'un cineasta o estudi convidat i la participació conjunta d'infants i adults. L’any passat el protagonista va ser Rodolfo Pastor; el 2014, Neus Ballús, i el 2013, l’animadora Maya Yonesho.

I+G Stop Motion és una productora barcelonina especialitzada en l’animació amb ninots creada l’any 2004. Els projectes d’I+G Stop Motion han participat en més de mil festivals dels cinc continents i han recollit més d'un centenar de premis, entre els quals cal destacar una nominació als premis Goya, el Méliès d'Argent al Millor Curtmetratge Europeu i un premi Gaudí.

Al març de 2013 van ocupar una de les sales del prestigiós Museu da Marioneta de Lisboa per exposar-hi tots els protagonistes dels seus projectes. Han donat conferències en festivals d'animació internacionals com anim'est de Bucarest (Romania), Animated Dreams de Tallinn (Estònia), Multfilm de Krasnoiarsk (Rússia), Monstra de Lisboa (Portugal) i Fest Anča de Žilina (Eslovàquia), entre d’altres. També han format part de jurats de festivals nacionals i internacionals.

L'Anna Solanas (codirectora de la productora) i Núria Riba (dissenyadora de personatges i directora d’animació) dirigiran el taller.

INFORMACIÓ

  • Divendres 11 de novembre, de 18 a 20.30 h (CCCB)
  • Dissabte 12 de novembre, de 10 a 14 h (CCCB) i de 16 a 20 h (I+G Stop Motion)
  • Diumenge 13 de novembre, de 10 a 14 h i de 16 a 20 h (I+G Stop Motion)
  • L’assistència al taller divendres tarda i dissabte al matí serà comuna per a tots els participants i es farà al CCCB. En canvi, el dissabte a la tarda i diumenge el taller es realitzarà per torns a l’estudi d’animació d’I+G Stop Motion. Es decidiran els torns segons la disponibilitat de cadascú.
  • Edat: Poden participar-hi infants entre 8 i 12 anys acompanyats d’un adult.
  • Places: Hi ha 25 places disponibles. Els nuclis familiars es limitaran a 1 tutor adult amb 1 o 2 nens.
  • Tarifa: El preu per cada participant és de 10 €
  • Perfil de participants: Nenes, nens i adults interessats en les manualitats, el treball minuciós, l’experimentació amb diferents materials i l’animació d’objectes. Amants del cinema d’animació que tinguin ganes de viure tot el procés de creació i treballar en un autèntic estudi d’animació.

Per a més informació i reserva de plaça: [email protected] / 93 302 35 53.

Amb la col·laboració de