14-20 novembre 2016

L'Alternativa Activitats

Taller: El projector com a màquina sonora

L'Alternativa Activitats - Taller: El projector com a màquina sonora

Experiments amb el so òptic en 16 mm

En aquest taller, organitzat amb la col·laboració de Crater-Lab, descobrirem, a partir de l'experimentació, les possibilitats de crear so mitjançant la manipulació de la pel·lícula i projectors de 16 mm. El so òptic és el so que llegeix el projector en la pel·lícula en ser projectada. Mentre la pel·lícula recorre el projector, passa pel capçal de so i per un procés en què les fluctuacions de llum causades per la imatge en la pel·lícula es llegeixen com a senyals elèctrics, la qual cosa produeix so. Hi ha moltes intervencions creatives i interessants que es poden fer durant el procés d'experimentació amb el so òptic.

En el taller generarem so a través de mitjans òptics i físics. Treballarem directament sobre la pel·lícula, ratllant o afegint imatge a la pista sonora. Es realitzaran còpies per contacte de sons existents amb pel·lícula verge d'alt contrast i posteriorment es revelaran en el laboratori. Utilitzarem sensors de llum que generen so en entrar en contacte amb el feix de llum del projector i finalment barrejarem i farem efectes amb els sons generats en una projecció col·lectiva.

El taller serà impartit per Elena Pardo i Manuel Trujillo, fundadors del Laboratorio Experimental de Cine (LEC), una associació situada en la Ciutat de Mèxic, dedicada a la producció, curadoria i difusió del cinema experimental.

INFORMACIÓ

  • Dissabte 19 i diumenge 20 de novembre, de 10 a 14 h i de 15 a 17 h
  • Lloc: Crater-Lab
  • Preu: 65 € (materials i equips inclosos)
  • No cal que els assistents tinguin coneixements previs
  • Inscripció prèvia: [email protected]

Aquesta activitat complementa la secció paral·lela Cinema Expandit.

Amb la col·laboració de