14-20 novembre 2016

L'Alternativa 2016

Presentació

El Festival de Cinema Independent de Barcelona, l’Alternativa, arriba aquest any a la 23a edició. Vint-i-tres anys fent visible el que està amagat, oferint al públic i als professionals de Barcelona una oportunitat única de conèixer i gaudir de projeccions i activitats que defensen la diversitat, la creativitat, la llibertat, el compromís i la reflexió.

L’Alternativa té dues seccions competitives en l’Alternativa Oficials: Llargmetratges i Curtmetratges. L’Alternativa Paral·leles presenta homenatges ―com el que enguany està dedicat a Maurice Pialat i a la productora Les Films du Worso―, les seccions Cinema Expandit i Panorama ―dedicat al cinema nacional― i el programa familiar Petits Experiments. Per altra banda, l’Alternativa Hall ofereix hores de programació gratuïta, rica i diversa al Hall del CCCB, que aquest any s’enfoca en l’efecte que té el turisme de masses sobre les ciutats.

L’espai per a la formació i el debat es desenvolupa a l’Alternativa Activitats, amb tallers de creació i taules rodones, i que engloba també activitats d’Escoles de Cinema, i a l’Alternativa Professionals, que organitza una jornada per a professionals, sessions d’assessorament de projectes i espais de networking.