13-19 novembre 2017

L'Alternativa Hall

Hall Convida

Sessió 1: A Home in Progress Film (31') 14/11 17.30 h

A Home in Progress Film és un projecte pedagògic independent que produeix pel·lícules col·lectives d’animació. “Considerem que en un procés creatiu —i l’aprenentatge ho és sense cap mena de dubte— el principal motor és la necessitat d’expressar. El joc i la creativitat són la clau que activa tot aprenentatge. Totes les nostres propostes s’articulen com un taller de producció d’una peça audiovisual col·lectiva. AHIPF som Rafa Castañer, Laura Ginès i Pepon Meneses.”

Amb la col·laboració de

A Home in Progress Film
A Home in Progress Film

20 anys del Màster en Teoria i Pràctica del Documental Creatiu - UAB

Fa gairebé vint anys que aquest màster es dedica a explorar, juntament amb els alumnes que hi han passat, les possibilitats del cinema del real. És per això que aposta clarament per una reflexió teòrica profunda que alimenti el vessant pràctic del curs. El resultat es pot apreciar en més de 100 produccions, entre curts, webdocs, documentals VR 360º i alguns llargmetratges. Aquesta selecció inclou quatre treballs recents i l’última pel·lícula de Virginia García del Pino, una de les alumnes més brillants del màster i ara professora.

Sessió 2 (71') 15/11 20.30 h

Sessió 3 (78') 16/11 20.30 h

Amb la col·laboració de

Sessió 4: Syros International Film Festival (71') 16/11 22 h

El Syros International Film Festival ofereix des del 2013 una àmplia mostra de cinema en espais habituals per al cinema i en localitzacions adaptades de l’illa. El SIFF, lliure de les habituals exigències i jerarquies de la indústria cinematogràfica, inclou esdeveniments, estils i programes experimentals i narratius, recents i retrospectius, grecs i internacionals, a més de tallers i performances de cinema expandit. Tot això en un escenari únic, en un paisatge oníric i absorbent que ens fa replantejar-nos la pregunta: “Què és el cinema?”

Amb la col·laboració de

Sessió 5: L’univers campus de Soy Cámara + Batalla de pantalles (75') 17/11 20.15 h

D’ençà que, el maig del 2016, Soy Cámara (el programa de videoassaig del CCCB) va fer el salt de La 2 a YouTube, va començar a col·laborar amb la comunitat universitària. En aquesta sessió, a més del curtmetratge Carisma y poder: la “nueva” clase política, es podran veure els tres vídeos més votats pels mateixos estudiants de la secció Campus de Soy Cámara, així com una batalla de pantalles entre un dels comissaris del projecte, Félix Pérez-Hita, i Marta Bassols, realitzadora, actriu i comissària independent.

Amb la col·laboració de

Sessió 6: 5 anys de Visiones contemporáneas (92') 17/11 21.45 h

Visiones contemporáneas. Últimas tendencias en el cine y vídeo en España es un proyecto de Playtime Audiovisuales dedicat al nou audiovisual espanyol en el seu vessant més arriscat i innovador. Cineastes i videoartistes transiten pel llindar de la no-ficció, entre el documental, l’assaig, la videodansa i la performance, i aconsegueixen diluir les fronteres entre el cub blanc i la caixa negra. Des dels seus inicis, Visiones contemporáneas té seu fixa al DA2 Domus Artium 2002, un centre d’art contemporani de Salamanca.

Amb la col·laboració de