14-20 novembre 2016

L'Alternativa Activitats

Escoles de cinema

La direcció de no-actors

L'Alternativa Activitats - Escoles de cinema

Dimecres 16 de novembre, d’11 a 13 h
Auditori CCCB
Escola de cinema Bande à Part

Ponents:
Eugenio Canevari, director de Paula
Nacho García, professor de direcció d’actors

Quines són les raons que mouen un director a treballar amb actors no-professionals i fins i tot no-actors? Quins beneficis aporta al film? Quines són les precaucions que cal prendre per aconseguir el millor resultat? Quanta informació necessita l’actor no-professional per al seu personatge?.
Si bé cada film té les seves pròpies necessitats i no hi ha cap fórmula que garanteixi l’èxit, hi ha un seguit de preguntes formals que el director s’ha de fer a l’hora de treballar amb un actor no-professional per acostar-se a la versemblança que estigui buscant. Des de la tria de les òptiques fins a la manera de cantar l’acció, cada detall es torna una poderosa eina de treball quan l’actor no és professional.

Amb la col·laboració de Escuela de Cine Bande à Part - Barcelona

La realitat expandida

L'Alternativa Activitats - Escoles de cinema

Dijous 17 de novembre, d’11 a 13 h
Auditori CCCB
Màster en Teoria i Pràctica del Documental Creatiu de la UAB

Ponents:
Jimena Tormo, directora del webdoc interactiu en 360º La Vampira del Raval
Taller Estampa, estudi de grafisme, animació, il·lustració i programació multimèdia

Les noves tècniques del documental interactiu en realitat virtual suposen un repte, una experiència nova que planteja nous desafiaments, tant tècnics com conceptuals. El projecte La Vampira del Raval, webdoc interactiu en 360º, realitzat durant el curs 2015-2016 del Màster en Teoria i Pràctica del Documental Creatiu de la UAB, serveix d’exemple de com integrar en el relat les possibilitats que les anomenades imatges immersives ens ofereixen, i també de com resoldre els aspectes tècnics associats a aquesta mena de dispositius. S’exposarà el procés de treball, des de la concepció del projecte fins a la seva producció final, passant per l’elaboració del guió i el disseny de la dramatúrgia corresponent.

Amb la col·laboració de Màster en Teoria y Pràctica del Documental Creatiu de la UAB

INFORMACIÓ