20 - 25 novembre 2012
Sibila

Seccions Paral·leles

Panorama

Sibila
Teresa Arredondo
Xile / Espanya, 2012
DV (DVCAM - MiniDV) | 94 min | Color | Castellà | VOSI

Producció: Teresa Arredondo
Guió: Teresa Arredondo, Martín Sappia
Fotografía: Teresa Arredondo, César Boretti
Muntatge: Martín Sappia
Música: Esteban Anavitarte
So: María Elisa Cánobra
Repartiment: Sybila Arredondo de Arguedas, Teresa Lugon, Marcial Arredondo, Matilde, Ladrón de Guevara, Inti Briones, Carolina Teillier, Marco Briones, Julio, Lugon Badaraco, Jaime Urrutia, Luis Fernando Romero, Tamia Portugal.

Panorama

Sinopsis

Recordo la nit en què la història de la meva família va canviar. Algú va trucar des del Perú per avisar que a la meva tia, Sibila, l'havien fet presonera acusada de ser membre de Sendero Luminoso. Jo tenia 7 anys i el silenci protector dels meus pares va ajudar perquè la seva figura es convertís en un gran misteri a la meva vida. El seu empresonament va durar 15 anys. Avui és lliure i vull apropar-m'hi, escoltar-la, comprendre.

Bio/Filmo

Teresa Arredondo du a terme el Màster en Documental Creatiu de la UAB, durant el qual realitza el seu primer curtmetratge, In crescendo, produït per Televisió de Catalunya. El seu segon treball, Días con Matilde, va ser guardonat i va ser present a nombrosos festivals, entre ells el ZINEBI i el Festival de Cinema de Huesca. Sibila (2012) és el seu primer llargmetratge i fins ara ha estat guardonat a BAFICI i al Festival de Màlaga.

Festivals

Premio a la Mejor Película de la Competencia de Derechos Humanos - BAFICI 2012
Mención Especial en la Competencia Oficial de Documentales - Festival de Cine de Málaga 2012
Festival de Cine de Toulouse 2012
Documenta Madrid 2012
Vancouver Latin Film Festival 2012
EDOC 2012