20 - 25 novembre 2012
Les noves circumstàncies del cinema independent

Professionals

Jornada professional: Les noves circumstàncies del cinema independent

Durant els últims anys s'han reduït, encara més, les partides pressupostàries destinades a la producció cinematogràfica. Han desaparegut televisions locals, s'han dut a terme ERO a les televisions autonòmiques, i la televisió pública estatal produeix, gairebé únicament, telenotícies i programes de societat. A tot això cal sumar-hi el fet que els esdeveniments culturals com ara festivals de cinema i mostres estan desapareixent, i els que sobreviuen ho fan a costa de grans sacrificis.

Per si això no fos suficient, s'apuja el preu de l'entrada a les sales, un espai difícil de mantenir amb pel·lícules que facin justícia a la denominació de setè art. Mentrestant, el cinema més comercial discuteix els efectes de la pirateria i mira Internet com a culpable de la manca d'ingressos sense saber quina es la manera més intel·ligent de fer servir una eina tan summament àmplia.

Si es tanquen unes finestres, se n'hauran d'obrir de noves. Si els actuals models de negoci ja no serveixen, se n'hauran d'inventar uns altres. Si el públic no se sent atret per un cinema més crític, artístic i arriscat, caldrà d'atraure'l. Si les ajudes monetàries claudiquen en favor d'una amortització que és només sinònim de diners, sense tenir en compte la cultura que genera en un país, s'haurà d'invertir en l'educació d'un nou espectador conscienciat. Ens renovem o esperem a veure què passa?

Amb el suport del Servei de Desenvolupament Empresarial (ICEC), UOC (Postgrau: Distribució audiovisual: VOD i nous models de negocis) i Aved Producciones.

Horari

9:30 h Inscripcions
9:45 h Presentacions institucionals
10:00 h Jaume Ripoll (cofundador de Filmin)
10:10 h Barbara Tonelli (cofundadora de Touscoprod)
10:30 h Jerome Vidal (productor a Noodles Productions)
10:50 h Enrique Costa (distribució a Avalon)
11:10 h Diana Karklin (vendes i adquisicions a Rise and Shine World Sales)
11:30 h Pausa
12:00 h Taula rodona. Modera Jaume Ripoll

Informació

Data: dimecres, 21 de novembre
Hora: de 9:30 a 13:30 h
Lloc: Auditori del CCCB (Montalegre, 5, 08001 Barcelona)
Contacte: Patricia Sánchez
Dirigit a professionals del sector
Entrada gratuïta. Inscripció prèvia
Termini d'inscripció: 17 de novembre
Aforament limitat

Idiomes: castellà