L'Alternativa 2014

Presentació

L'Alternativa 2014

Gràcies per compartir amb nosaltres la 21a edició de l’Alternativa!

Gràcies, també, a totes les entitats col·laboradores de l’Alternativa, i gràcies per tots els comentaris de reconeixement i satisfacció que molts de vosaltres ens heu fet arribar.

Aquest any 28 films han competit a l'Alternativa Oficials: les seccions de llargmetratges i curtmetratges presenten cinema contemporani internacional i permeten descobrir directors emergents i obres poc difoses en el panorama actual.

Els nostres jurats han repartit premis i mencions especials entre 28 pel·lícules i el nostre públic ha escollit el seu curtmetratge preferit. També hem atorgat, per primera vegada, el premi Panorama Rencontres Cinématographiques de Cerbère-Portbou. A més, els Guionistes Associats de Catalunya han atorgat premis honorífics al millor guió de llargmetratge i de curtmetratge.

Hem presentat 5 seccions a l'Alternativa Paral·leles proposa aquest any cinc seccions: Djibril Diop Mambéty / Mati Diop, Anne-Marie Miéville, Partly Fiction, Panorama i Petits experiments.

L’espai per a la formació i el debat s’ha desenvolupat a l'Alternativa Activitats, que inclou també els seminaris d’Escoles de cinema, i a l'Alternativa Professionals, que ha organitzat una jornada professional i sessions d’assessorament de projectes.

I, un any més, hem disfrutat de l'Alternativa Hall amb una programació rica i diversa en un entorn excepcional.

Del 24 de novembre fins al 8 de desembre estaran disponibles a Filmin alguns dels films de l'Alternativa Oficials (Al doilea joc [The Second Game], Ventos de Agosto, Go Forth, Naomi Campbel i Slimane) i de Panorama (Movie, Salóme, Després de la generació feliç i Ciutat Morta [excepcionalment a partir del 28/11]).

Ha estat un veritable plaer celebrar els 21 anys de l’Alternativa amb convidats vinguts de molts llocs del món i amb un públic molt nombrós i participatiu en les projeccions, activitats i trobades generats des del festival, i ja estem fent el possible perquè l’any que ve sigui igual o més enriquidor per a tothom.

Moltes gràcies!