L'Alternativa Hall

Hall Didàctiques

Iniciatives que treballen amb la formació audiovisual com a eina de coneixement, reflexió i denúncia. A través de col·loquis i projeccions presentarem dos projectes creats amb vídeo participatiu, però des de perspectives i contextos diferents, tot i que amb un problema violent en comú: les fronteres. Un el va dur a terme El Mirador amb menors en centres d’acollida a Barcelona, l’altre el col·lectiu Left Hand Rotation amb refugiats sahrauís a Tindouf (Algèria).

El mirador / EICA (Espai d’Inclusió i Formació del Casc Antic)

El futur és nostre és un projecte de vídeo participatiu realitzat pel col·lectiu El Mirador amb menors no acompanyats d’origen marroquí que van arribar a l’Estat espanyol de manera clandestina i que durant el desenvolupament del projecte estaven sota tutela institucional en centres d’acollida de menors. El procés de creació col·lectiva va durar quatre mesos i el resultat són dues peces de vídeo autoreferencials en què els joves són autors i protagonistes.

Amb la col·laboració de:

Left Hand Rotation / Escuela de Formación Audiovisual Abidin Kaid Saleh

Partim del tràiler com a peça de difusió mediàtica d’un producte audiovisual, i proposem crear, des dels campaments i de manera col·laborativa amb la seva població, el tràiler d’una pel·lícula sobre la creació de l’Estat sahrauí.

Comencem amb l’anàlisi del western com a cinema polític, que aborda la relació entre l’individu i l’Estat, una eficient i calculada propaganda, una visió mitològica del naixement d’una nació, que ha substituït la mateixa història.

Film seleccionat (45') 22/11, 17 h

Els Left Hand Rotation oferiran el seminari Intervenir, apropiar-se, filmar i manipular el dijous 20 d’11 a 13 h a l’Auditori del CCCB.

Amb la col·laboració de:

* L’Alternativa dóna espai a altres projectes de vídeo participatiu a través del taller familiar Fem una pel·li amb Neus Ballús i el taller per a adolescents Pel·liculats. Habitació 1418, els resultats dels quals es mostraran a l’Alternativa Hall.