L'Alternativa Hall

Hall Convida

María Cañas

María Cañas aka La Archivera de Sevilla. Caníbal i iconoclasta audiovisual, practica una “videomàquia” (cinefàgia militant) que s’introdueix en els tòpics i gèneres per dinamitar-los. El seu treball és una resistència a la distracció, a la recerca del creixement personal i del cultiu del foc interior. En els seus videocollages fa servir la metàfora del “cinema porcí”, basat en la remescla i el remuntatge de l’infinit detritus audiovisual que ens envolta, del qual tot s’aprofita per crear, igual que es fa amb el porc.

Contacte: [email protected]

El dijous 20 María Cañas impartirà la masterclass Taller de cinema porcí, videomàquia i risastència de 16 a 19 h a la Sala Raval del CCCB. Cal inscriure-s’hi prèviament.

Amb la col·laboració de:

Tomàs Mallol

A més de ser un col·leccionista incansable, Tomàs Mallol va rodar 31 curtmetratges, fets des dels marges de la indústria i des de la més absoluta llibertat. Hi ha un tema en comú en tota la seva obra: saber què és el temps i intentar reflectir el seu pas i els efectes que té sobre les persones i el paisatge. Autodidacte convençut, és una de les persones més importants del cinema amateur català. Aquesta retrospectiva és una mostra representativa del seu cinema, una herència esplèndida i un patrimoni fílmic que cal reivindicar.

Contacte: [email protected]

Amb la col·laboració de:

Rose Lowder

L’Alternativa i Xcèntric tornen a col·laborar! L’Arxiu Xcèntric presenta les seves noves adquisicions i projecta una mostra del treball en 16 mm de Rose Lowder, una de les cineastes experimentals en actiu més importants i originals, que assistirà a aquesta presentació. Es pot consultar l’arxiu digital de consulta pública i gratuïta, amb 800 títols de cinema experimental i documental creatiu, a la planta -1 del CCCB, entre l’Auditori i la Sala Teatre.

Contacte: [email protected]

Films seleccionats (20') 18/11, 20 h

Amb la col·laboració de: