16-22 novembre 2015

L'Alternativa Paral·leles

Hubert Sauper

We Come As Friends (Hubert Sauper)

El director, guionista, productor i pilot Hubert Sauper (Kitzbühel, Àustria, 1966) realitza films polítics de no-ficció rodats en estil cinéma vérité. Va estudiar direcció cinematogràfica a la Universität für Musik und darstellende Kunst Wien i a la Université Paris 8, i és professor de cinema a Europa i als Estat Units.

Aquesta retrospectiva comptarà amb els seus curts i migmetratges, així com amb el seu llargmetratge de debut, Darwin’s Nightmare (El malson de Darwin, 2004), nominada a un Oscar i un dels films més polèmics de la dècada. La seva última pel·lícula, We Come as Friends (Venim com a amics, 2014), que també es projecta a l’Alternativa, testimonia el retorn a l’Àfrica de Sauper pilotant un avió que es va fer ell mateix, de França al Sudan.

“M’entenc millor a mi mateix com a europeu d’ençà que vaig començar a viatjar sovint a l’Àfrica. Els dos continents tenen una correlació tan estreta, milers d’anys de dialèctica patològica, que és el que intento descriure. M’agradaria descriure mons que són a la línia de fricció on els mons xoquen. [...] L’essència d’aquest estil de filmació no és només documentar, sinó també explorar al màxim el que sentim. Sovint, és més cert que la veritat òbvia.” Hubert Sauper

Hubert Sauper visitarà l'Alternativa 2015 i oferirà la classe magistral L'art de dominar la realització de documentals, on parlarà del seu treball.