16-22 novembre 2015

L'Alternativa Paral·leles

Lucrecia Martel

La ciénaga (Lucrecia Martel)

Lucrecia Martel (Salta, Argentina, 1966) és una de les grans veus creatives del cinema contemporani. El seu estil el·líptic i el minimalisme narratiu perspicaç han fet que la crítica l’aclami com una directora amb un talent prodigiós. Va estudiar comunicació a l’Escuela Nacional de Experimentación y Realización Cinematográfica, a Buenos Aires, y de seguida va començar a dirigir els seus primers curts.

Va treballar en una sèrie de documentals per a televisió abans de presentar la seva obra de debut, La ciénaga (2002), que es va estrenar a la Berlinale. Els seus dos films següents, La niña santa (2004) i La mujer sin cabeza (2008) –tots dos coproduïts per El Deseo, d’Almodóvar– es van projectar al Festival de Cannes. Actualment està treballant en la postproducció del seu pròxim film, Zama. Aquesta retrospectiva comptarà amb diversos curts que ha anat fent, a més dels seus llargmetratges.

“Quan he de pensar en els ajustos de càmera, la veig com un nen de nou o deu anys. Va ser una edat decisiva per a mi, i la meva curiositat era més gran que qualsevol idea preconcebuda que pogués tenir sobre el món.” Lucrecia Martel