16-29 NOV. 2020
Presencial + Online
Cinema EXPandit

De l'expansió del cinema domèstic

Presencial

Amb la col·laboració d'Xcèntric, aquest taller d’Adriana Vila Guevara transita una forma de voyeurisme que observa uns fantasmes, sense nom però amb passat, per apropar-se a una forma d’exorcisme entre creació i preservació. Una despulla, una conversió extrasensorial dels romanents d’altres vides, una cerimònia d’apropiacionisme entre la contemplació, la reinvenció i la intervenció cinematogràfica.

Filmat per cineastes aficionats en èpoques i racons del món en general desconeguts, el material d’arxiu casolà s’ubica entre els romanents d’un cinema orfe i sense destí. Gairebé sempre sense tutors que vulguin conservar-lo, sense hereus que li trobin un sentit, descartat, oblidat o rebutjat. Però no només hi podem trobar secrets d’interès històric i antropològic lligats al descobriment del valor d’una memòria col·lectiva construïda des de la intimitat, sinó també un poderós cabal de material cinematogràfic inspirador i útil per a una nova creació. 

A partir d’una introducció reflexiva i discutida sobre aquests aspectes, el taller obre un espai principalment pràctic per al qüestionament del valor i les possibilitats d’ús artístic del cinema domèstic trobat (found footage) en super-8 i 16 mm. Ens centrarem en la trobada amb una sèrie de bobines en aquests formats per endinsar-nos en un procés d’anàlisi i catalogació (conceptual i formal) que ens portarà a compondre una peça de cinema expandit amb múltiples projectors que, tot i conservar el material original, allibera diferents fórmules d’intervenció col·lectiva.


Participants

Taller dirigit a estudiants, artistes de diverses disciplines i tota persona interessada en els processos creatius cinematogràfics. No és necessari tenir una formació específica ni experiència prèvia. Tots els materials estan inclosos.

Informació

  • Ateses les darreres restriccions arran de la situació sanitària actual, ens veiem obligats a anul·lar aquesta activitat.
Adriana Vila Guevara
Performance i debat Activitat anul·lada

Performance i debat

El resultat del taller serà una performance multiprojecció col·lectiva* en super-8 i 16 mm realitzada pels seus participants.

Una sessió que culminarà amb un debat obert sobre l'ús creatiu del cinema domèstic, en el qual participaran, a més d’Adriana Vila Guevara y les assistents al taller, Gloria Vilches (Arxiu Xcèntric), Salvi Vivancos (Red de Cine Doméstico) i Albert Triviño (Zumzeig Cinecooperativa).

* Aforament limitat, amb inscripció prèvia

Amb la col·laboració de
Boogaloo
Zumzeig
Red de Cine Doméstico
Xcèntric_blanc
Cabinet Ginard