No teníem la intenció de dedicar un espai de projeccions al Tema. No per fer-nos les rebels, sinó potser per saturació, o potser per por de nombrar el mal, com qui creu en el poder evocador i invocador de les paraules; bé, de les imatges…
Però uns quants títols nascuts en el primer confinament ens han semblat prou valuosos en si mateixos com per fer-nos venir ganes de dedicar-los i dedicar-nos aquest espai i aquest temps juntes, encara que ens toqui viure un altre confinament (en el moment en què escrivim, hem hagut de cancel·lar les projeccions i activitats presencials del festival).
Les imatges i els relats que n’han nascut criden a una reunió i a una conversa, o a més d’una. Filmar ens pot ajudar a salvar les distàncies imposades i vèncer l’aïllament? I la por? El confinament? Els confinaments…? Hi ha tantes maneres de viure un confinament com persones, i aquesta mostra de set peces repartides en dos programes ens ensenya que, davant d’un mateix fenomen, les possibilitats creatives són moltes.
Podràs veure els films online durant les 24 hours en què estaran disponibles i després participar en els dos debats online que organitzarem amb les realitzadores i els realitzadors.
Informació
#1 Les arrels del mal
- Diumenge 22 de novembre, 18.30 h (disponible durant 24 h)
- Debat: dilluns 23 de novembre, 18.30 h, a YouTube
#2 Diaris i epistolars
- Dimecres 25 de novembre, 18.30 h (disponible durant 24 h)
- Debat: dijous 26 de novembre, 18.30 h, a YouTube
#1 Les arrels del mal
Films que de maneres diverses critiquen el model de societat que ens ha portat a la pandèmia i, tot i que amb estils diferents, comparteixen un mateix dispositiu fílmic (veu en off sobre imatges en una modalitat extradiegètica). En aquesta segona onada, la re-visió d’aquests films planteja una pregunta: hemos sentit l’alarma que va sonar l’hivern passat?
#2 Diaris i epistolars
Maneres més líriques (en el sentit de narració des del “jo”, no de cant...) d’explicar l’estat de confinament, des de la pura observació dels qui s’han quedat amb imatges, però sense paraules (Left Hand Rotation, Tessa Garland), fins a l’intercanvi de cartes (Cinema en curs) o videojocs fílmics (Raquel Marques i Blanca A. Mató). Silencis ensordidors i polifonies rescatadores.